Patiënten informatie COVID-19 

 

Toeslag voor extra maatregelen in verband met SARS-CoV-2 (COVID-19) 

U kunt bij ons veilig terecht voor uw mondzorgbehandeling.
Voor de extra maatregelen die wij nemen in verband met het SARS-CoV-2 virus brengen wij per afspraak (behandeling) een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening.
 

Deze toeslag geldt voor behandelingen in de periode 1 augustus tot 1 november 2020.

Als u een mondzorgverzekering heeft, wordt deze toeslag door uw ziektekostenverzekeraar in
sommige gevallen vergoed. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw mondzorgverzekeraar.

  

 

Beste patiënt, ouder en/of verzorger,

Per 28 april gaan wij geleidelijk de reguliere orthodontische zorg hervatten. Door het geleidelijk opstarten van de praktijk is het niet mogelijk de opgelopen achterstand in een paar weken weg te werken. Alle afspraken waren geannuleerd, maar wij zijn nu druk bezig met een nieuwe planning. Voor het maken van een nieuwe afspraak nemen wij telefonisch contact met je op. Via de telefoon stellen wij een aantal gezondheidsvragen (triage) en plannen hierna een afspraak in. Op de dag van de afspraak stellen wij nogmaals deze vragen in de praktijk en meten wij tevens je temperatuur. Indien er sprake is van een tempratuur van 38,0 graden of hoger of uit de gezondheidsvragen alsnog blijkt dat je een risico patiënt bent, zal de afspraak helaas niet door kunnen gaan. Mocht de temperatuur rond de 37,5 graden zijn en uit de gezondheidsvragen blijkt dat je geen risico bent, kan de behandeling plaatsvinden, maar leeft u strikt de onderstaande maatregelen na: 

· Bij gezondheidsklachten zoals hoesten, neusverkoudheid, kortademigheid, smaak -en reukverlies of koorts dan kan de afspraak niet door gaan.

· Indien er in de voorgaande 14 dagen contact is geweest met een COVID-19 besmet persoon kan de afspraak niet doorgaan. Geef dit zo spoedig mogelijk door via de mail.

· Graag 5 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig zijn op de praktijk. Indien je te vroeg arriveert graag buiten de praktijk wachten, bijvoorbeeld in de auto. Graag ook buiten de praktijk de 1,5 meter afstand ten opzichte van anderen respecteren.

· Wij verzoeken dat alleen de patiënt met een afspraak de praktijk binnenkomt. Ouders/ begeleider(s), familieleden en/of anderen vragen wij buiten of in de auto te wachten.

· Door de huidige maatregelen (o.a. social distancing 1.5 meter) is de ruimte in wachtkamer beperkt.

· Kom met lege handen naar de praktijk. Laat je mobiel in je zakken, thuis of in de auto.

· Bij binnenkomst onmiddellijk je handen desinfecteren of wassen.

· Het computerscherm waar je normaal gesproken aangemeld is tijdelijk niet in gebruik.

· Het is tijdelijk niet mogelijk je tanden te poetsen in de praktijk, graag thuis al grondig je tanden poetsen.

· Het patiënten toilet is tijdelijk ook afgesloten.

 

Alvast bedankt voor je begrip en je medewerking.

 

Met vriendelijke groet, 
Team Ortho Hoofddorp